Op Verkenning! met je hond

Workshop 'Op Verkenning! met je hond'

vanuit vertrouwen en verbinding

Samenleven, Samenwerken en Samen Leren

Voor wie?

Voor 'hond & mens'

Deze workshop is bedoeld voor alle hondenliefhebbers die samen met hun hond (alle leeftijden) willen ervaren hoe je tot een betere samenwerking en een diepere band komt met elkaar. Wat is er nodig om op een zo prettig mogelijke manier samen te leven met je viervoeter? 

Wat houdt het in?

Theorie

Er wordt een presentatie gegeven door Joop Mekke waarbij aandacht zal worden besteed aan de verschillende aspecten van samenwerking. Hoe kun je op een natuurlijke wijze leren samenwerken met je hond en hoe zou de praktische opbouw van die vertrouwensband er uit kunnen zien? Hierbij spelen verzorgingshandelingen en fysiek contact een heel belangrijke rol. Verder zal worden ingegaan op gewenst en ongewenst gedrag en wordt bekeken hoe het principe van het positief opvoeden met de rij van 5 kan worden toegepast.

 

Praktijk

Na het theoriegedeelte ga je samen met je hond aan de slag! Er zullen diverse oefeningen worden gedaan, die je - eenmaal aangeleerd - ook thuis zult gaan doen samen met je hond.

 

Thuis oefenen - vragen terugkoppelen

Doordat er vier bijeenkomsten zijn, met steeds enkele weken daartussen, is er tijd en gelegenheid om het geleerde ook thuis toe te passen en te ervaren hoe de samenwerking met jouw hond verloopt. Verder biedt dit natuurlijk ook de ruimte om de vragen te stellen die tussentijds opkomen.

Workshop in 4 delen

Er is voor gekozen om de leerstof te verdelen over vier bijeenkomsten van twee uur.

In het eerste uur wordt telkens de theorie behandeld en in het tweede uur ga je samen met je hond aan de slag met praktijkoefeningen.

Ook thuis zal je deze oefeningen gaan toepassen. 

Waar en wanneer?

Er zijn op dit moment nog geen nieuwe data bekend...

Heb je interesse, houd dan onze website of Facebookpagina in de gaten!

Meedoen?

Wil je meer informatie over de kosten, het programma of checken of er nog plek is?

Vul je gegevens hieronder in en je ontvangt z.s.m. bericht!