Op Verkenning! met je pup 

Workshop 'Op Verkenning! met je pup'

vanuit vertrouwen en verbinding

Samenleven, Samenwerken en Samen Leren

Voor wie?

Fokkers en hun pupkopers

Verwacht je als fokker een nestje en vind je het belangrijk om iets extra's te kunnen bieden aan je pupkopers door hen goede voorlichting mee te geven? Deze workshop is speciaal bedoeld om aanstaande puppy eigenaren te informeren en voor te bereiden op de komst van hun pup. 

 

De workshop bestaat uit twee bijeenkomsten. De eerste kan worden gehouden als de pups nog in het nest zijn en de tweede als de pups al even bij hun gezin in huis wonen. Dit in overleg. De workshop wordt in groepsverband gegeven voor alle pupkopers samen, de eerste keer op locatie bij de fokker thuis (of evt. digitaal via Zoom) en de tweede keer op locatie bij Hond.kom in Arcen: meteen een leuke en leerzame invulling voor een 'terugkomdag' van het nestje!

Wat houdt het in?

Theorie

Er wordt een presentatie gegeven door Joop Mekke waarbij aandacht zal worden besteed aan de verschillende aspecten van samenwerking. Hoe kun je op een natuurlijke wijze leren samenwerken met je pup en hoe zou de praktische opbouw van die vertrouwensband er uit kunnen zien? Hierbij spelen verzorgingshandelingen en fysiek contact een heel belangrijke rol. Verder zal worden ingegaan op gewenst en ongewenst gedrag en wordt bekeken hoe het principe van het positief opvoeden met de rij van 5 kan worden toegepast.

 

Praktijk - thuis oefenen - vragen terugkoppelen

Bij de eerste bijeenkomst zullen er alvast diverse oefeningen worden meegegeven waar de pupkopers mee aan de slag kunnen gaan zodra de pup bij hen thuis woont. Bij de tweede bijeenkomst wordt teruggekomen op deze oefeningen, wordt bekeken hoe alles is verlopen en hoe een ieder de samenwerking met de eigen pup ervaart. Verder is er natuurlijk ook ruimte om de vragen te stellen die tussentijds zijn opgekomen.

Workshop in 2 delen

Er is voor gekozen om de leerstof te verdelen over twee bijeenkomsten van twee uur.

Ook bestaat evt. de mogelijkheid om het eerste deel als digitale lezing via Zoom te geven.

Waar en wanneer?

Deze workshop kan op aanvraag georganiseerd worden voor jouw pupkopers!

Meedoen?

Wil je meer informatie over de kosten, het programma of checken of er nog plek is?

Vul je gegevens hieronder in en je ontvangt z.s.m. bericht!